Pakolaiskeskus Ronniin

Lammin Ronniin ollaan mitä ilmeisemmin perustamassa pakolaisten vastaanottokeskusta.

Ronnissa on sijainnut Pääjärven kuntayhtymän kehitysvammalaitos. Laitos nykymuodossaan loppuu ja asukkaat sijoitetaan pienempiin yksiköihin Hämeeseen ja Uudellemaalle.Vapautuviin tiloihin tullennee noin 200 pakolaista.

Hanke on herättänyt seudulla voimakasta mielipiteenvaihtoa . Monet vastustavat keskuksen perustamista. Itse näen hankkeessa monia positiivisia puolia. Keskus tuo mukanaan kolmisenkymmentä työpaikkaa. Sen asukkaat saavat valtion toimeentulotuen , jolla he ostavat ruokansa ja vaatteensa alueen liikeistä. Poliisi säilyy Lammilla ja sille on luvassa lisäresursseja aiheutuviin selvittelytöihin. Tyhjenevät kiinteistöt saadaan käyttöön.Kunnalle ei aiheudu kustannuksia, vaan valtio vastaa niistä.

Haasteena näen turvapaikan saavien henkilöiden sijoittumisen. Heille on löydettävä työpaikat ja asunnot.

Jätä kommentti

css.php